Att bryta ofrivillg ensamhet

 Många känner sig ensamma och saknar någon att dela livet med.

Men självklart innebär det inte att du är ensam bara för att du är singel. Det finns många människor som befinner sig i en parrelation och samtidigt känner sig oändligt ensamma. Oavsett – så är det tungt att känna sig ensam – och dessutom verkar det kunna skada vår fysiska hälsa, möjligen lika mycket som rökning.
 Ofrivillig ensamhet är förenad med stress, oro och ångest. Påtvingad ensamhet förhöjer dessutom risken för hjärt-kärlsjukdom och nedstämdhet. Gemenskap, däremot, ökar statistiskt sett livslängden och har varit ett framgångsrecept för människan alltsedan vår tid på savannen. Idag är samhället fokuserat på individen men våra gener som är gjorda för gemenskap är oförändrade. Hur påverkar det oss? Och hur hanterar människan den existentiella ensamheten att man kan känna sig ensam innerst inne, trots familj och vänner? Dessa frågor närmar sig Peter Strang med ödmjukhet, respekt och stort kunnande.
Läs gärna hans bok "Att höra till"

5 hälsorisker av ensamhet:

1. Risken för psykisk ohälsa, framför allt depression, ökar om du är ensam.
2. Nivåerna av stresshormoner och inflammation ökar i kroppen, vilket i sin tur ökar risken för hjärt-kärlsjukdomar som högt blodtryck och stroke, typ 2-diabetes och demens.
3. Sömnproblem är vanligt bland personer som känner sig socialt isolerade.
4. Immunförsvaret sänks vilket för att kroppen får svårt att hantera bakterie- och virus-infektioner.
5. Den kognitiva förmågan försämras, det vill säga minne, inlärning och språkförmåga.

Så bryter du ensamheten:

Här hittar du ett sätt ”Att mötas på riktigt”

Här finns Kärleken, Nya Vänner, Gemenskap, skratt och upplevelser, stöd och hjälp tillsammans med singlar i hela landet genom att delta och aktivera dig på olika sätt på våra träffar i verkliga livet.. Vi på Singel i Sverige vill skapa trygghet, förtroende och tillit. På Singel i Sverige är det tillåtet att vara sig själv. Vi har alltid en värd eller värdinna som ser dig oh hjälper dig tillrätta. Alla åldrar är välkomna.               

Försök att aktivt söka upp sociala sammanhang, även om det känns läskigt. Och tacka absolut inte nej om du blir bjuden på fest!
Träna på social kompetens. Ensamhet kan ibland bero på att man är introvert och inte särskilt social. Ta små steg, säg något till kassörskan eller fråga dina arbetskamrater vad de har för planer inför helgen.
Anmäl dig till en kurs eller gå med i en förening. Där kan du hitta människor med samma intressen som du själv. 
Om du har ett jobb, utnyttja arbetsplatsen till att bygga nya vänskapsrelationer – fika och ät lunch tillsammans med dina kollegor så ofta du har tillfälle.
Nätdejta i hemmets trygga vrå. Där kan du ta det första steget. Det är ett oerhört bra sätt att ta sig ur ensamheten och hitta en partner eller  vänner! På Singel i Sverige hittar du seriösa singlar som söker vänskap eller ett långsiktigt förhållande.
Hitta meningsfulla saker att göra på fritiden, sitt inte bara och tyck synd om dig själv! Om du tar hand om dig själv och mår bra – då blir det också lättare att dejta och knyta an till andra.

Gå gärna med i Singel i Sverige så hittar du gemenskap.
Välkommen!

Bli medlem på Singel i Sverige!

Bli medlem redan idag och ta del av allt det roliga som händer hos oss. Varför inte gå på ett av alla våra populära singelevents och träffa härliga människor – på riktigt. Som medlem får du också tillgång till singelresor, chatta med andra singlar eller bara umgås i någon av våra Zoom-träffar. Hos oss får du alltid personlig service och kan känna dig trygg inne i vår gemenskap. 

Du vet väl att du alltid kan prova på kostnadsfritt i 24 timmar innan du bestämmer dig.

Missa inte något nytt som händer hos oss – prenumerera på vårt nyhetsbrev!
 

Jag är: