Framskjutet/Följ med till Costa Rica

Tyvärr har flygpriserna gått upp så vi får skjuta på resan.Tänk dig att när det är som gråast här i Sverige komma till ett ställe som Costa Rica. Med två kustlinjer som skärmar av en frodig djungel så är Costa Rica känt för att ha några av Centralamerikas vackraste kritvita sandstränder stränder. Att få sig en solbränna just här är väl värt! De som välkomnar oss är Costaricaner och kallas ofta för ticos, som kommer från ordet hermanticos som betyder små bröder. Detta stämmer väldigt bra in på det costaricaner folket eftersom de värdesätter samhörighet och gemenskap. Generellt sett är Ticos varma, gästvänliga och välkomnande. Costa Ricas djur- och naturliv kommer att lämna dig mållös. Detta och mycket mera väntar på oss 30 november-13 december Vi tror på framtiden och har en bokningsbar resa till Costa Rica Vi behöver ett visst antal för att resan skall bli av och det finns redan medlemmar som visat intresse för detta..

Singel i Sverige till Costa Rica 
För att göra din intresseanmälan kontakta Morgan på telefon 0730-342341 eller morgan@singelisverige.se

Dag 1 Sverige – San Jose

Vi flyger tidigt på morgonen från Sverige med KLM med anslutningar från Stockholm, Göteborg, Linköping eller Köpenhamn. Byte i Amsterdam och ankomst till San Jose kl 17.20 lokal tid.
Vi bor två nätter på Hotel San Jose Barcelo Palacio

Dag 2 San Jose med vulkanen Poas och kaffeplantage
Vi tar den panamerikanska motorvägen mot staden Alajuela. På vägen kommer vi att besöka jordbruksmonumentet, monumentet till Juan Santamaria och den berömda mangoparken. När vi åker upp mot vulkanen stannar vi för ett besök på Doka kaffeplantage där vi får en introduktion till vår gyllene böna; kaffet. Därefter fortsätter sedan vår resa genom ett landskap fullt av ormbunkar, blomster och jordgubbar. Vi kommer märka en märkbar förändring i temperatur och vegetation när vi närmar oss molnskogen kring Poas vulkan. Vid vulkanen har vi tid att njuta av den imponerande huvudkratern med dess svavelfumaroler och vandra på en stig till den vackra Botoslagunen där vi lär oss om de olika ekosystemen i parken. Efter att ha besökt vulkanen har vi tid att njuta av en utsökt lunch på Doka Estate. Vårt tredje stopp är vackra Grecia. Denna ort anses vara en av de renaste städerna i Latinamerika och är hem för den enda metallkyrkan i Centralamerika och ett nationellt monument som fyller sina invånare med stolthet. För att få en glimt av den lokala livsstilen kommer vi också att besöka det centrala marknadsområdet. Vårt sista stopp är Sarchi, känt som vaggan av Costa Ricas hantverkare på grund av dess fina verkstäder. Här får vi tid att njuta av de lokala hantverkarnas konstnärliga arbete när de skapar de berömda typiska oxvagnarna och du kan handla de speciella souvenirerna att ta med hem. Frukost och lunch ingår.

Dag 3 Tortuguero

På morgonen gemensam transfer till Tortuguero.
Vi bor två nätter på Pachira Lodge som är uppbyggd i djungeln och varje rum ligger i sin egen bungalow. Rummen är utrustade med: takfläkt, två stycken Queensize-sängar eller en Kingsize-säng. Badrummet har dusch med varmvatten och WC

Under er vistelse på Pachira Lodge så ingår tre stycken utflykter. Turordningen av utflykter meddelas på plats. Det är en flodbåtstur i det mäktiga floddeltat där vi kommer få möjlighet att se krokodiler, apor, ödlor, mängder med fåglar och mycket mer. Vi kommer även få möjlighet att besöka Tortuguero by för att se hur människorna lever där och även besöka stranden i byn. Det är dock starka undervattensströmmar där så denna strand lämpar sig inte för bad. Den tredje utflykten är en s.k. "hike", dvs en vandring i regnskogen med vår duktiga guide för att se växter och djur.
Frukost, lunch och middag ingår. Dryck tillkommer.
Obs lokal nationalparksavgift 17 USD betalas kontant på plats.
Dag 4 Tortuguero  

Frukost, lunch och middag ingår. Dryck tillkommer.
Två av de tre utflykterna som ingår görs under dagen. Frukost och lunch ingår.
O.B.S. lokal nationalparksavgift 17 USD betalas kontant på plats.

Dag 5 Arenal

Efter frukost så åker vi båt tillbaka till Guapiles och lunch som ingår. Därefter privat transport till Arenal där vi bor två nätter på Hotel Montereal som ligger strax utanför den lilla staden La Fortuna. Hotell Monte Real är ett väldigt mysigt familjedrivet hotell som med utsikt mot vulkanen Arenal. Frukost och lunch ingår.

Dag 6 Arenal och utflykt till vattenfall

Denna halvdag med äventyr börjar med att vi åker på utflykt till det 72 meter höga vattenfallet La Fortuna. Här kan vi bada i lagunen eller bara njuta av denna otroligt vackra dalgång och vattenfallet som förgyller den. När vi är färdiga så åker vi tillbaka ner mot hotellet medan vi tittar upp mot vulkanen som tornar upp sig framför oss. Det finns möjlighet till extra utflykter i området för de som önskar t.ex bada i varma källor. Frukost ingår.

Dag 7 Monteverde

Gemensam transport till molnregnskogen Monteverde med både jeep och båttur över Arenalsjön.

Vi bor två nätter på Monteverde Country Lodge som är ett mysigt hotell med en härlig trädgård i utkanten av den lilla byn Santa Elena i Monteverdes regnskog. Det tar ca 20 minuter att gå in till centrum av byn men det finns flera restauranger endast 2-3 minuters promenad från hotellet om man inte vill äta på hotellets restaurang. Frukost ingår

Dag 8 Monteverde

Utflykt i Monteverde med härlig vandring på hängbroar. Förmiddagen inleds med en hike genom molnregnskogens häftiga natur och här korsar ni dalgångarna på stabila hängbroar och får då även se naturen uppifrån. Monteverde har 2500 olika växter och träd som er guide berättar om under er tur. Om ni har lite tur så kan ni även få se världens vackraste fågel, Quetzal som bara finns på ett fåtal platser i världen och där ibland Monteverdes regnskog. Det finns möjlighet till extra utflykter i området för de som önskar t.ex nationalparken. Frukost ingår.

Dag 9 Playa Samara

Privat transport till Playa Samara vid Stillahavskusten.Vi bor fyra nätter vid Monte laguna boutiquehotel som ligger mellan två stränder strax utanför byn Samara.  Hotellet har ett fantastiskt bra läge.  Frukost ingår.

Dag 10 Playa Samara

Inträde till Manuel Antonio Nationalpark. Frukost ingår.
.

Dag 11 – 12 På egen hand i Manuel Antonio. Frukost ingår.

Dag 13 Hemresa
Dags för ett sista dopp i Stilla Havet innan hemresan börjar. 
Privat transfer till San Jose för flyg med KLM till Amsterdam. Frukost ingår.

Dag 14 Sverige
Byte i Amsterdam, och sedan vidare hem till Sverige.
 

Övrigt:
Samtliga transporter ingår. Vissa transporter är privata med enbart Singel i Sveriges och några är gemensamma med andra resenärer.  Frukost ingår samtliga dagar. Helpension ingår i Tortuguero.  Utflykterna leds av engelsktalande guider.

För att göra din intresseanmälan kontakta Morgan på telefon 0730-342341 eller morgan@singelisverige.se

Morgan Andersson