Vilka möjligheter till gemenskap finns nu?

En liten uppdatering om verksamheten i Stockholm och några tankar om vårt livsviktiga behov av gemenskap.

Jag antar att det är flera med mig som efter veckans presskonferens känner sig lite modstulna och kanske en viss matthet kom krypande? Frågor som; ”när ska detta ta slut, när kommer vi få umgås som vanligt igen?” smyger sig lätt på när pandemin härjar och mörkret är kompakt utanför fönstret

Att leva själv i denna ovanliga tid kan kännas extra utmanade, särskilt nu då vi ska undvika umgänge med andra än de vi bor med.  Själv har jag fintrimmat förmågan att prata med mig själv, mina blommor, kassapersonalen på affären och självklart i telefon och på zoom med mina nära och kära. MEN – det är långt från det samma som att umgås. Vi är trots allt programmerade att vara i gemenskap och tillhörighet med andra människor. Och en av de viktigaste orsakerna till att jag valde att engagera mig i Singel i Sverige är ju att jag tror varmt och innerligt på det mänskliga mötet och genuin interaktion. Att ha kul tillsammans helt enkelt! Som nu begränsas för oss alla ett tag framöver. Trots allt har jag har både förståelse och acceptans för de restriktioner som nu införs, och mina funderingar den senaste veckan har handlat mer om HUR vi kan skapa mera av den livsnödvändiga interaktionen med andra utan att primärt träffas fysiskt? Den typ av interaktion som gör att världen, tillvaron och livet känns litet lättare, lite roligare och lite mer givande för en stund.

Som ni alla förstår har samtliga planerade event i Stockholm fram till nyår ställts in. Några event har kunnat flyttas in i januari, så får vi se hur långt vi har kommit med pandeminbekämpning och restriktioner när det är aktuellt.  Oavsett så har jag valt att fokusera på vad som går att genomföra digitalt, under nov och dec med syfte att stärka gemenskap och ge utveckling och upplevelser i nuet.  Så istället för föreläsning, quiz, stadsvandring och glöggprovning finns nu digital föreläsning om dina styrkor, boksamtal två söndagar i advent (kan gärna bli fler om intresset finns) , och två clairvoyance gruppsittningar. Allt inlagt i eventkalendern. Och fördelen är givetvis att alla i hela landet kan delta, inte bara vi som bor i Stockholmsområdet.

Jag tar med glädje emot önskningar och tips om annat att genomföra digitalt, hör väldigt gärna av dig med dina idéer och eventuella frågor.  Och eftersom jag har lite av en popcornhjärna när det gäller att få nya idéer så kommer jag fortsätta att lägga ut nya event och skriva små brev till er. Så hoppas jag innerligen att mitt brev och eller evenemangen får dig att känna att du är lite mindre ensam i dessa tider och att det finns värme och gemenskap att delta i.

Kärleksfulla hälsningar från Elin

Elin Rust