Höstresa Polen runt till Warszawa och Krakow och Berlin 19-25 september 2022

Följ med till Polen. Vi besöker Warszawa, Krakow och Berlin. Alltid spännande och roligt att åka tillsammans med andra singelvänner. Om du inte är inloggad så logga in för att läsa mera och boka.


BOKA HÄR

Polen Runt

Vi tar dig med på en rundresa i Polen, ett land som har upplevt både stormaktstid och krigets fasor och som har förändrats och utvecklats mycket de senaste åren. Vi upplever den charmiga huvudstaden Warszawa och den forna huvudstaden Krakow, som erbjuder såväl kultur och historia som shopping och internationell atmosfär. Vi kommer också till Wroclaw som är Polens fjärde största stad.

Dag 1 Hemorten-Karlskrona 19/9
Vi lämnar Halland vid lunchtid och reser söderut mot Karlskrona. Här tar vi Stena Lines fartyg över till Gdynia. Ombord serveras middagsbuffé.

Dag 2 Gdynia-Warszawa 20/9
Efter en tidig frukost ombord stiger i iland i Gdynia, som är en del av ”Trestaden” tillsammans med Sopot och Gdansk. Vi lämnar detta intressanta område bakom oss och beger oss mot Warszawa dit vi beräknar att komma under eftermiddagen. Med sina två miljoner invånare står Warszawa som landets symbol för framtidstron. Det kan bli lite tid att gå en liten promenad på egen hand innan vi äter en gemensam middag på hotellet. Ibis Warsaw Stare Miasto

Dag 3 Warszawa – Krakow 21/9
Efter frukosten på hotellet tar vår lokalguide med oss på en intressant rundtur i den vackra staden . Vi kommer bl..a att färdas längs Kungsvägen. Vi ser Kulturpalatset som är en gåva från det sovjetiska folket. I Gamla stan möter vi fina borgarhus med fasader i barock och renässans. Det kungliga slottet, konstgallerierna och butikerna är en del av upplevelsen. Efter lunch lämnar vi det vackra Warszawa för att bege oss till det kanske ännu vackrare Krakow. När vi kommer fram till denna fantastiska stad checkar vi in på vårt hotell och äter gemensam middag.

Dag 4 Krakow 22/9
Frukost på hotellet. Vi börjar dagen med en stadspromenad med vår lokalguide där vi bl.a. ser slottet Wavel. Krakow var tidigare Polens huvudstad och stadens medeltidskaraktär är bevarad i original tack vare ett av Europas äldsta universitet. Här finns också Polens finare konstsamling som visas på Nationalmuséet. På Europas största torg, Rynek Glowny ligger den vackra tyghallen från 1500-talet och Mariakyrkan med sina två torn. PÅ eftermiddagen åker vi till den 700 år gamla saltgruvan i Wieliczka. Vårt äventyr börjar 64 meter ner, där en fantastisk syn med konstvek, kapell och kyrka möter oss. Allt är byggt av gruvarbetarna själva och helt i salt. Vi återvänder till Krakow , kvällen fri.
Dag 5 Krakow-Wroc 23/9
Efter frukost tar vi plats i bussen för resa till koncentrationslägret i Auschwitz. Detta läger användes tillsammans med Birkenau för att bedriva terror mot först polacker och senare mot människor från hela Europa. En kunnig guide berättar och visar oss runt. Efter detta besök reser vi till Wroclaw som är årets kulturhuvudstad 2016. Vi checkar in på vårt hotell för övernattning. Middag på egen hand. 

Dag 6 Wroclaw-Berlin 24/9
Frukost på hotellet innan vi styr bussen in mot Tyskland. Vi kommer åka förbi Spreewald området och om vi har tid gör vi ett stopp där. Fram emot eftermiddagen når vi Berlin. En kortare rundtur i Berlin gör vi innan vi checkar in på vårt hotell. Gemensam middag.

Dag 7 25/9 Hemresa
Berlin – Hemorten Frukost på hotellet och sedan styr vi hemåt igen. Vi tar färjan från Rostock till Gedser Vi beräknas vara i Helsingborg runt 19-tiden.

Fakta 7 dagar
Avresedag: 19/9 2022
Pris: 9.900:-kr

Ingår:
Bussresa,
Logi i 2-bäddshytt, insides Karlskrona-Gdynia enkel resa,
Färja hem via Rostock -Gedser samt Öresundsbron
6 frukostar
4 middagar ( Dag 1, 2, 3, och 6)
Logi i 2-bäddsrum
Stadsrundtur i Warszawa och Krakow
inträde och guidning i Wieliczka saltgruvan
 inträde och guidning till Auschwitz 

Tillägg: Enkelrum/hytt 2000

Vi hjälper dig med rumskamrat om du inte själv har någon du kan dela rum med.

Bussen utgår från Göteborg vidare Varberg, Falkenberg, Halmstad och vidare mot Karlskrona.
Tala om vart du bor och varfrån du vill åka.
För att boka kontaktar du Morgan 0730-342341 på sms  eller morgan@singelisverige.se
Sista bokningsdag är 15 augusti så boka NU om du vill åka med.

Bokningsavgift: 1000 kr/person

Livet är här och nu!

Morgan Andersson