Costa Rica väntar på dig 29 november-12 december 2023. En riktig drömresa.

En resa för dig som vill resa med stil och uppleva det absolut bästa i Costa Rica tillsammans med andra singelvänner. Njuta av tillvaron tillsammans på omväxlande och vackra platser och bo på de absolut bästa hotellen och skapa minnen för livet. Hotell som inte bara erbjuder den bästa komforten utan även fantastiska naturupplevelser. Resan avslutas med 5 härliga dagar vid Stillahavskusten på Hotel Manuel Antonio som ligger direkt vid stranden. Varmt välkommen att höra av dig!

Dag 1 Sverige
San Jose Vi flyger tidigt på morgonen från Sverige med KLM med anslutningar från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.
Byte i Amsterdam och ankomst till San Jose kl 17.20 lokal tid. Vi bor två nätter på Hotel San Jose Barcelo Palacio
Dag 2
Utflykt Doka Kaffetur och Poas Vulkanen Vi kommer inleda besöket på Doka Coffee Estate med en utsökt frukost. Sedan kommer vi att bjudas på en kaffetur på en riktigt kaffeplantage där vi kommer att lära oss de uråldriga teknikerna som används av experterna för att producera kanske det bästa kaffet om i världen. Vi kommer att se den noggranna processen från odlingen, till skörd och rostning av den gyllene bönan och sedan kommer vi att njuta av det läckra kaffet. Efter kaffeturen fortsätter vi till Poas Volcano National Park med en märkbar förändring i temperatur och frodig vegetation i molnskogen. Poás-vulkanen är en aktiv stratovulkan på 2 708 meter. Vulkanens krater är över en mil tvärs över och 1050 fot djup. Det har haft utbrott 40 gånger sedan 1828, inklusive april 2017. Vid vulkanen kommer vi att ha tid att se den imponerande huvudkratern med dess svavelfumaroler och vandra på en stig till den vackra Botos-lagunen medan vi lär oss om de olika ekosystemen i parken.
Dag 3
Tortuguero På morgonen gemensam transfer till Tortuguero. Vi bor två nätter på Pachira Lodge som är uppbyggd i djungeln och varje rum ligger i sin egen bungalow. Rummen är utrustade med: takfläkt, två stycken Queensize-sängar eller en Kingsize-säng. Badrummet har dusch med varmvatten och WC.11111 Under er vistelse på Pachira Lodge så ingår tre stycken utflykter. Turordningen av utflykter meddelas på plats. Det är en flodbåtstur i det mäktiga floddeltat där vi kommer få möjlighet att se krokodiler, apor, ödlor, mängder med fåglar och mycket mer. Vi kommer även få möjlighet att besöka Tortuguero by för att se hur människorna lever där och även besöka stranden i byn. Det är dock starka undervattensströmmar där så denna strand lämpar sig inte för bad. Den tredje utflykten är en s.k. "hike", dvs en vandring i regnskogen med vår duktiga guide för att se växter och djur. Frukost, lunch och middag ingår. Dryck tillkommer. Obs lokal nationalparksavgift 17 USD betalas kontant på plats


Dag 4
Tortuguero Frukost, lunch och middag ingår. Dryck tillkommer. Två av de tre utflykterna som ingår görs under dagen. Frukost och lunch ingår.
Dag 5
Arenal Efter frukost så åker vi båt tillbaka till Guapiles och lunch som ingår. Därefter privat transport till Arenal där vi bor två nätter på Hotel Montereal som ligger strax utanför den lilla staden La Fortuna. Hotell Monte Real är ett väldigt mysigt familjedrivet hotell som med utsikt mot vulkanen Arenal. Frukost och lunch ingår.
Dag 6
Arenal och utflykt till vattenfall Denna halvdag med äventyr börjar med att vi åker på utflykt till det 72 meter höga vattenfallet La Fortuna. Här kan vi bada i lagunen eller bara njuta av denna otroligt vackra dalgång och vattenfallet som förgyller den. När vi är färdiga så åker vi tillbaka ner mot hotellet medan vi tittar upp mot vulkanen som tornar upp sig framför oss. Det finns möjlighet till extra utflykter i området för de som önskar t.ex bada i varma källor. Frukost ingår. 

Dag 7
Monteverde Gemensam transport till molnregnskogen Monteverde med både jeep och båttur över Arenalsjön. Vi bor två nätter på Monteverde Country Lodge som är ett mysigt hotell med en härlig trädgård i utkanten av den lilla byn Santa Elena i Monteverdes regnskog. Dt tar ca 20 minuter att gå in till centrum av byn men det finns flera restauranger endast 2-3 minuters promenad från hotellet om man inte vill äta på hotellets restaurang. Frukost ingår Dag 8
Monteverde Utflykt i Monteverde med härlig vandring på hängbroar. Förmiddagen inleds med en hike genom molnregnskogens häftiga natur och här korsar ni dalgångarna på stabila hängbroar och får då även se naturen uppifrån. Monteverde har 2500 olika växter och träd som er guide berättar om under er tur. Om ni har lite tur så kan ni även få se världens vackraste fågel, Quetzal som bara finns på ett fåtal platser i världen och där ibland Monteverdes regnskog. Det finns möjlighet till extra utflykter i området för de som önskar t.ex nationalparken. Frukost ingår.
Dag 9
Manuel Antonio Privat transport till Manuel Antonio vid Stillahavskusten. Vi bor fem nätter vid Hotel Manuel Antonio. Hotellet ligger direkt vid stranden i Manuel Antonio och nära entrén till nationalparken. Frukost ingår.
Dag 10 – 12
Manuel Antonio På egen hand i Manuel Antonio. Frukost ingår.
Dag 13
Hemresa Dags för ett sista dopp i Stilla Havet innan hemresan börjar. Privat transfer till San Jose för flyg med KLM till Amsterdam. Frukost ingår.
Dag 14
Sverige Byte i Amsterdam, och sedan vidare hem till Sverige. Övrigt: Samtliga transporter ingår. Vissa transporter är privata med enbart Singel i Sveriges och några är gemensamma med andra resenärer. Frukost ingår samtliga dagar. Helpension ingår i Tortuguero. Utflykterna leds av engelsktalande guider.
OBS nationalparksavgift i Tortuguero 17 USD. Betalas på plats och ingår ej i resans pris
Övrigt
Samtliga transporter ingår. Vissa transporter är privata med enbart Singel i Sveriges och några är gemensamma med andra resenärer.
Frukost ingår samtliga dagar.
Helpension ingår i Tortuguero. Utflykterna leds av engelsktalande guider.
OBS nationalparksavgift i Tortuguero 17 USD betalas på plats och ingår ej i resans pris 

Pris: 44.800 kr
Resan bokas hos Morgan Andersson 
e-post morgan@singelisverige.se
Telefon  0708-301391

Bokningsavgift 5.000 kr betalas vid anmälan.
Slutbetalningsdatum 29 augusti 

Vi hjälper till med rumskamrat

Enkelrumstillägg 6.900 kr
OBS Nationalparksskatt 17 USD ingår ej. Den betalas på plats i Tortuguero. 

Resan kan börja i Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. 

Preliminära flygtider med KLM:
KL1152 29NOV GOT/Gothenburg AMS/Amsterdam 0600 0735
KL 719 29NOV AMS/Amsterdam -SJO/San Jose 1240 -1725
KL 717 11DEC SJO/San Jose- AMS/Amsterdam 1910-1415
KL 1163 12DEC AMS/Amsterdam GOT/Gothenburg 2050 2220 

Morgan, Veddige

Hjärtligt välkommen!
Morgan Andersson

Morgan Andersson