5 tips för att hantera nervositet inför en dejt!

?Förbered dig i förväg: Att ha koll på detaljerna inför dejten kan minska nervositeten. Planera platsen och tiden i förväg och se till att du har all information du behöver. Det kan också vara bra att tänka på några samtalsämnen eller frågor att ta upp om konversationen av någon anledning skulle stanna upp.

?Andningsövningar och avslappningstekniker: Ta några djupa andetag och fokusera på att andas lugnt och jämnt. Du kan också prova olika avslappningstekniker som meditation eller progressiv muskelavslappning för att lugna ner kroppen och sinnet.

?Ha realistiska förväntningar: Kom ihåg att det är helt normalt att känna nervositet inför en dejt. Var medveten om att den andra personen kan känna samma sak. Försök att inte lägga för mycket press på dig själv eller på dejten att allt ska vara perfekt. Ha en avslappnad inställning och fokusera på att ha kul och lära känna varandra.

?Tänk på positiva tidigare erfarenheter: Påminn dig själv om tidigare situationer där du har känt dig självsäker och avslappnad. Det kan vara andra sociala tillfällen eller tidigare dejter som har gått bra. Genom att fokusera på positiva erfarenheter kan du öka ditt självförtroende inför den kommande dejten.

?Var dig själv och ha kul: Kom ihåg att den andra personen är där för att lära känna dig. Var äkta och försök inte vara någon annan. Slappna av, skratta och ha kul. Ju mer du kan vara avslappnad och dig själv, desto mer sannolikt är det att du och din dejt kommer att trivas tillsammans. 

Helén Andersson